Behandlingar

Kinesiologitejp

Vad är kinesiologitejp? Ett ”verktyg” som tillsammans med behandling och annan rehabilitering påskyndar läkning. Kinesiologitejp är en elastisk sporttejp som förebygger och behandlar skador på muskler och leder. Det används bland annat för att korrigera muskelspänningar, lindra smärta samt förbättra blod- och lymfcirkulationen. Kinesiologitejp är ett utmärkt komplement tillsammans med rehabilitering för att påskynda en läkning. 

I jämförelse med traditionell sporttejp är kinesiologitejp betydligt mer elastisk. Utan att förhindra blodcirkulationen eller påverka rörligheten ger tejpen stöd till muskler och leder. Tejpen är tillverkad med hudens egenskaper som modell och överför positiv sensorisk information till kroppen. Själva teknologin är baserad på kroppens egen naturliga läkningsprocess. Tejpen gör ett lätt lyft i bindväven som bidrar till att blod och andra kroppsvätskor röra sig friare i och runt muskeln. Det leder i sin tur till en påskyndad läkningsprocess.

Bandet är 100% bomull och latexfri. Tack vare ett värmekänsligt akryllim så kan tejpen stanna på kroppen i upp till fem dagar (beroende placering). Tejpen ger huden tillåtelse att andas samtidigt som den kan användas i vatten.

Kinesiologitejp främsta syfte är i samband med rehabilitering, men fungerar även bra när muskler och senor känns ömma. Med tejpen kan du lyfta upp dina leder så de inte försätts i extrema positioner under träning eller match. Utöver att kinesiologitejp är mer elastiskt än vanlig sporttejp, så förhindrar det inte cirkulationen som sporttejp kan göra. 

För vem? Kinesiologitejp är populärt och används av väldigt många elitidrottare, men det fungerar lika bra för dig som bara löptränar eller motionerar. Vid smärta i rygg, nacke, axlar, leder och höfter är kinesiologitejp ett utmärkt alternativ. Även vid graviditeten kan tejpen komma till användning för att lindra eventuell belastning av ländryggen. 

Vanligtvis används tejpen vid:
– Stukning av fötter
– Förebyggande av skador vid idrottsutövande
– Ländryggssmärtor
– Diskbråck
– Knäskador
– Axelskador
– Sträckningar
– Tennisarmbåge
– Reducerar smärta och inflammation
– Trötta muskler avspända
– Ökad blodcirkulation
– Transporterar bort vätska
– Ger kortare rehabilitering
– Ger full rörlighet
– Ger stöd åt muskler i aktivitet.

Kinesiologitejp är ett bra komplement till din massagebehandling. Därför rekommenderar jag dig att boka en 60 minuters behandling där vi tillsammans går igenom din kropps behov.

DDorota Massage Terapeut
Dorota Dudek

Storgatan 28-30 (Ingång via Nordic Wellness City)
302 43 Halmstad

Telefon: 0737825080
E-post: dudekdorota5@gmail.com