Sportmassage

Sportmassage ( idrottsmassage)
Du behöver inte vara en elitsatsande idrottare för att få det som brukar kallas för idrottsmassage. En idrottsmassage är helt enkelt en massage där resultatet kommer i första hand. Det är med andra ord en bra behandling för alla med problem och besvär i kroppens muskler och leder.

En idrottsmassage är ofta mer kraftfull än en vanlig massage. Med kraftfulla grepp och töjningar mjukar man upp de muskler som orsakar problematiken. Ofta läggs även stretch och triggerpunktsbehandling till för bästa resultat samtidigt som det tillför ny energi till musklerna.

Vid en skada eller överbelastning så skapas en sammandragning av kroppens muskelfibrer vilket i sin tur leder till att spända områden i kroppen uppstår, även kallat triggerpunkter. Musklerna drar i sin tur ihop sig för att skapa ett skydd och när muskelfibrerna stannar kvar i dessa områden så skapas triggerpunkterna. Oftast uppstår spänningen i muskelfästen och närliggande muskler, vilket orsakar smärta vid området. Smärta, domningar och stickningar kan även upplevas längre bort än det skadade området.

Triggerpunkterna syns inte på någon röntgen vilket gör att de oftast lämnas obehandlade och istället ges smärtstillande. Experter som forskat och arbetat med punkterna menar att majoriteten av all smärta i muskler beror på att triggerpunkter skapats.

Vid en behandling masseras de ömma punkterna kraftigt med hjälp av fingrar, tummar och i vissa fall redskap. Dragningar repeteras tills smärtan i triggerpunkterna minskas. Under behandlingen kan man även hålla ett konstant tryck tills man känner att smärtan lindras, detta görs i maximalt en och en halv minut. Eftersom detta är en kraftfull behandling kan man uppleva en smärttopp en liten stund innan triggerpunkten löses upp. Om man arbetar i en oergonomisk arbetsställning så kommer oftast triggerpunkterna tillbaka.

Studier har visat att idrottsmassage gett en märkbar effekt och det är något som regelbundet rekommenderas till de som idrottar. På folk som utövar löpning, styrketräning och cykling har massagen en mycket god påvisad effekt men det fungerar även mot besvär som spänningshuvudvärk.

DDorota Massage Terapeut
Dorota Dudek

Storgatan 28-30 (Ingång via Nordic Wellness City)
302 43 Halmstad

Telefon: 0737825080
E-post: dudekdorota5@gmail.com