Systemisk Rörelseintegrering

Systemisk rörelseintegrering är en form av myofascial terapi. Dess syfte är att återställa balansen mellan de individuella strukturerna i patientens kropp så att den fungerar bäst i tyngdkraften. Vad betyder detta i praktiken? Om du har ett ögonblick, ställ dig åt sidan i spegeln och titta på dig själv. Ser du om ditt bäcken är direkt ovanför dina fötter eller är din bröstkorg ovanför ditt bäcken? Är huvudet rakt ovanför ditt bröst eller du kan se att huvudet är väl framåt? Eller böjer bröstet bakåt? Tror du att det är en balans som fungerar naturligt för din kropp? Om huvudet sticker ut kraftigt, kommer det då att dra i musklerna på ryggen?

Systemisk rörelseintegrering är en metod där terapeuten kommer att försöka förändra ditt kroppsmönster så att kroppen fungerar mer effektivt. Detta kommer att göra din andning fullare samtidigt som du kommer att få bättre kontroll över din kropp och motoriken. Negativa känslor kommer att släppa och du kommer få ett ökat välmående i din egen kropp.

Som utbildad Aspera Movement Integrator SER JAG KROPPEN som den helhet den är, inte uppdelad i delar och bitar. Det är inte ovanligt att ett problem bakom ett skulderblad kommer ifrån en fot.

Systemisk rörelseintegrering passar alla som önskar en skillnad i sin kropp. Det kan handla om långvariga problem, smärta, stelhet, tungt att springa, att kroppen känns sned eller att du helt enkelt vill ha en mer optimal kropp och nyfiken på vilka resultat vi kan uppnå.

Rörelseintegrering innehåller:
– Kroppavläsning, där jag ser på hur din kropp ser ut när du står rätt upp och ner.

– Funktionstester, där jag testar hur din kropp rör sig.

– Beroende på vad kroppsavläsningen och funktionstesterna visar jobbar jag vidare med behandling av fascia för att skapa mer rörelse men också övningar som syftar till att skapa mer rörelse i din kropp.

Du kommer att vara involverad på flera plan i din rörelseintegrering. För bästa resultat rekommenderar jag 3-5 tillfällen. Vill du boka tid eller veta mer tveka inte att kontakta mig.

DDorota Massage Terapeut
Dorota Dudek

Storgatan 28-30 (Ingång via Nordic Wellness City)
302 43 Halmstad

Telefon: 0737825080
E-post: dudekdorota5@gmail.com