Käkledsbehandling

Känner du igen dessa problemen?
Spänningshuvudvärk,  smärta i käkarna,  svårt att öppna munnen, biter ihop,  pressar tungan, knäppningar i käkleden, värk i nacken.
 
Då kanske du behöver behandla käkleden.
 
De muskulära besvären är vanligast, Tandgnissling & pressning av tänder & tunga.
 
Tandgnissling innebär att du gnider tänderna mot varandra. Den andra varianten är att man ”pressar tänder”, du biter ihop. Den kraft som utvecklas mot tänderna kan bli mycket kraftig och ibland så kraftig att tänderna går sönder. Båda dessa saker innebär överbelastning av käkmusklerna. Musklerna tröttas fort och du får ont i käken och/eller huvudvärk. Det är vanligt att gnissla eller pressa tänder på nätterna/dag resultatet blir att du känner dig stel och trött i käkmusklerna, och har även huvudvärk. Vanligt är också att man pressar upp tungan i övergommen.
 
Vad innebär en behandling?
En käkledsbehandling tar ca 50 min och jag går igenom hela käk muskulaturen, även muskler inuti munnen. Med hjälp av en rad olika tekniker kommer dina käkmuskler att masseras, töjas, pressurbehandlas och stretchas. Jag går även igenom nacke/hals och släpper på alla spänningar och du får med dig övningar som du gör till nästa gång.
 
Hur ofta måste du gå?
Redan efter en käkledsbehandling kommer du märka stor skillnad. De flesta upplever även en mycket stor förbättring av nattsömnen. 4-8 gånger rekommenderas, men detta är individuellt.

DDorota Massage Terapeut
Dorota Dudek

Storgatan 28-30 (Ingång via Nordic Wellness City)
302 43 Halmstad

Telefon: 0737825080
E-post: dudekdorota5@gmail.com